Automatische transmissie spoelen

Bosch Car Service Duivenvoorden heeft een uitgebreide kennis van handgeschakelde en automatische transmissies. Ook uw transmissie is een vernuftig stukje techniek. Het is een aggregaat dat met veel zorg en aandacht in elkaar is gezet en normaliter jarenlang meegaat zonder al te veel zorg en aandacht. Toch zijn er situaties waarbij uw transmissie wat extra aandacht nodig heeft; bij extreme belastingen, temperatuurverschillen of zeer hoge kilometerstanden biedt een servicebeurt u net weer dat extra stukje zekerheid en rijcomfort.

 

Waarom een oliewissel?

Uw transmissie is voorzien van een speciale olie die zorgdraagt voor de overbrenging, maar ook voor de juiste werking van uw transmissie. De olie wordt door zeer kleine kanalen en ventielen geleid, zodat uw transmissie op tijd en juist schakelt. Naarmate de olie ouder wordt, neemt de viscositeit af en wordt de olie dikker. De olie kan moeilijker door de kanalen en ventielen stromen, waardoor uw transmissie wat hakerig en minder soepel schakelt. Wanneer dan de olie ook wat vervuilt en de filter dichtslibt, is de soepelheid weg. U mist het comfort waar u destijds op rekende bij aanschaf. Terwijl een simpele ingreep als een oliewissel u weer jarenlang plezier kan geven. Bovendien verlengt u de levensduur van uw transmissie en voorkomt u vaak onnodige dure reparaties.

 

Hoe werkt de oliewissel?

We starten met een proefrit samen met u waarbij de bevindingen worden vastgelegd. Is er meer aan de hand met uw transmissie, dan geven we direct advies. Na de proefrit neemt onze monteur de auto mee de garage in en geniet u van een lekker kopje koffie in onze wachtruimte. De monteur verwijdert de oude olie, het filter en het ‘brein’ van de transmissie en er worden enkele vitale delen vervangen voor de soepelheid. Nadat uw transmissie is afgekoeld, wordt het weer opgebouwd. Nieuwe olie wordt in uw transmissie gepompt en, indien wenselijk, worden de externe leidingen en koelers schoongespoeld. Wij gebruiken hiervoor schone olie. Dit komt uw transmissie ten goede.

Na afronding van de oliewisselwerkzaamheden maakt de monteur weer een proefrit om de werking van uw transmissie te controleren. Na circa vier uur wordt de auto aan u terug geleverd, nieuw en verbeterd!

 

Longlife olie hoeft toch nooit vervangen te worden?

In vergelijking met bijvoorbeeld uw motorolie gaat de olie in uw transmissie veel langer mee. Echter, ook in de olie van uw transmissie ontstaat verontreiniging en neemt de kwaliteit van toevoegingen af. Zodoende dient ook de longlife olie in uw transmissie periodiek gecontroleerd en/of vervangen te worden.

 

Wat houdt de oliewissel in bij Bosch Car Service Duivenvoorden?

Wij werken grondig, want:

  • We maken een proefrit met u, zodat we de schakelkwaliteit c.q. klachten kunnen beoordelen.
  • Met behulp van speciale testapparatuur controleren wij de elektronica van uw transmissie op storingsmeldingen.
  • Afhankelijk van het type transmissie voeren wij verversingswerkzaamheden uit.
  • Na deze werkzaamheden maken we weer een proefrit.

 

Wat kost de oliewissel?

Afhankelijk van het transmissietype varieert de prijs tussen de € 250,00 – € 533,00 incl. btw.

 

Wat is de meerwaarde en de prijs van spoelen?

Door met een lopende motor de transmissie op druk te houden en er schone olie door te spoelen wordt alle vervuiling verwijderd. Dus ook uit de koppelomvormer, warmtewisselaar en leidingen. Wij maken geen gebruik van een reinigingsmiddel. De meerprijs hiervan bedraagt € 69,00 incl. btw.

 

Lost het spoelen bepaalde klachten op?

Met het verversen van de olie en het spoelen van de transmissie kun je geen versleten materiaal meer 'terugstoppen' in de transmissie. Stuk is dan ook echt stuk, maar als zich geen defecten in uw transmissie voordoen, zoals kapotte of versleten onderdelen, zal het schakelen van uw transmissie aanzienlijk verbeteren doordat de olie weer soepel en vloeibaarder is.

 

Kunnen jullie ook direct de olie in het differentieel vervangen?

Ja, voor een kleine meerprijs vanaf € 45,45 incl. btw kunnen wij direct de olie in het differentieel vervangen.

 

Worden kogeltjes, veertjes e.d. vervangen in de transmissie?

Afhankelijk van het type transmissie zullen bepaalde onderdelen vervangen worden. Dit wordt ook bepaald door de aard van de eventuele klacht.

 

Wanneer kan ik bij jullie terecht?

U kunt telefonisch of online een afspraak maken, meestal kunt u binnen twee weken bij ons terecht. Hoe lang duurt de oliewissel bij mijn personenauto? Afhankelijk van de transmissie duurt de oliewissel tussen de 1,5 en 3 uur. U kunt erop wachten; wij hebben een mooie wachtruimte met WiFi en heerlijke koffie.